23
oktober
2017

Amer Gersjes Wereldkampioen judo

Amber Gersjes uit Tilburg wereldkampioen judo

TILBURG – De Tilburgse Amber Gersjes (20) is in Zagreb wereldkampioen judo geworden bij de junioren tot 48 kilo. Zij won in de finale van de Spaanse Laura Martinez Abelenda. “Ik mag niet klagen”, zegt de nuchtere Gersjes. “Dit was het resultaat waarvoor ik kwam.”

Toch had het volgens de judoka beter gekund. “Het zijn van die praktische dingetjes, ik stond af en toe iets minder scherp dan ik had gewild. Maar gelukkig heb ik me netjes aan het plan gehouden en toch het gewenste resultaat behaald. Ik ben hartstikke trots.”

Gersjes is een groot talent. Ze won drie jaar geleden al goud op de Olympische Spelen voor jongeren. Datzelfde jaar werd ze vijfde op het EK voor junioren. “Dit was voor mij het laatste juniorentoernooi. De Grand Prix in Den Haag is nu de volgende stap”, zegt de ambitieuze judoka. “Ik ben al Europees kampioen en wereldkampioen geworden, dus beter kan niet.”
Nieuws
SPORTINSTITUUT OOMS

Bij Sportinstituut Ooms kun je vanaf januari 2018 al onbeperkt sporten vanaf €25,50 per periode (4 weken). Vervolgens kun je zelf toevoegingen kiezen waar je gebruik van wilt maken. Zo betaal je dus nooit teveel!

 

Klik hier voor: Privacy Policy

Vandaag 21 mei
06:30 22:30

Wil je afvallen of meer conditie? Stel een vraag, doe mee met een proefles of kom langs voor een uitgebreide rondleiding.

Bekijk het rooster
Contact
Heereveldendreef 8/10
5043 EX Tilburg
+31 (0)13 570 24 27
reeshof@sportooms.nl

Logo Ooms

Sportinstituut Ooms 2019 © - Design en realisatie door VDS Webdesign