Spinning.

Wie van fietsen houdt, vindt bij Spinning de ideale training.

Je fietst staand of zittend op een speciale stationaire fiets en hoort opzwepende muziek. Tijdens de workout pas je de weerstand van je fiets aan aan het tempo en de soort oefening. Oefeningen bestaan onder andere uit een (staande of zittende) vlakke weg, een (staande of zittende) heuvel en sprints (of combinaties daarvan). Je traint je conditie, verbetert je spiermassa en verbrandt vet tijdens Spinning.

EFFECTEN VAN SPINNING

Tijdens een spinningles werk je met verschillende ritmes. Door de diverse zittende en staande technieken ontstaat een positief trainingseffect op hart, longen en beenspieren. De weerstand kan je zelf afstellen. Zo bepaal je dus zelf de zwaarte van je training, eventueel met gebruik van een hartslagmeter.

Spinning zorgt voor het sterker maken van het hart, het groter maken van de longinhoud (zodat er meer zuurstof kan worden opgenomen), een regelmatige bloedsomloop (zodat de spieren beter worden doorbloed), het elastischer maken van de spieren (zodat verzuring en aanhechtingspijnen minder voorkomen). Je bil- been- en rugspieren worden veelvuldig gebruikt en dus flink getraind door het steeds veranderen van positie op de fiets.

Kom ook eens sporten bij Sportinstituut Ooms Reeshof

GRATIS dagpas >
logo-ico

© 2019 FITNESS MEDIA