Zumba.

Lekker dansen op swingende muziek en flink aan je conditie werken? Dan is Zumba iets voor jou! Deze zomerse workout is door Sportinstituut Ooms 2009 naar Nederland gehaald en intens populair geworden. Wij geven lessen voor kinderen en volwassenen.

Als je niet zo dol bent op fitness, maar wel van dansen houdt, probeer dan Zumba. Je danst op swingende latinmuziek en hebt niet in de gaten dat je calorieën verbrandt en dus met rasse schreden afvalt. Na enkele weken zie je al verschil: aanzienlijk gewichtsverlies en een ‘killer body’.

OPBOUW VAN DE LES

Tijdens een Zumba-les worden dansen als cumbia, merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba, flamenco en calypso gecombineerd met aerobics. Hierdoor ontstaat een leuke intervalroutine die makkelijk te volgen is. Je werkt niet alleen aan je conditie, je verbrandt ook enorm veel calorieën. En dat allemaal zonder dat je het gevoel hebt dat je sport.

Al direct vanaf de warming-up word je opgezweept door de vrolijke klanken van Latin muziek. Up-tempo en langzame ritmes wisselen elkaar af. De verleidelijke heupbewegingen en korte danscombinaties zijn goed te volgen. Zumba werkt verslavend en vraagt om meer. Elke les garandeert een onvergetelijke workout. Met een brede glimlach zul je uitkijken naar de volgende les. Sporten is nog nooit zo leuk geweest!

WAT IS ZUMBA TONING?

Zumba toning doe je, net als de “gewone” zumba les voornamelijk op Latin muziek. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Zumba toning-sticks. Deze sticks (gewichtjes) wegen 1kg of 2,5 kg per stuk en voegen heel veel mogelijkheden toe aan de gebruikelijke workout.

In de les worden in de verschillende liedjes spierversterkende oefeningen afgewisseld met een stukje dans. De liedjes die in de les worden gebruikt hebben een iets rustiger tempo, zodat je de oefeningen op de juiste wijze kunt uitvoeren. Met de stukjes dans wordt het af en toe weer versneld, zodat je aan het eind van de training zoals bij elke Zumba les met een voldaan gevoel naar huis gaat.

VOOR WIE?

Onze instructeurs hebben maandenlang getraind in binnen- en buitenland, om je helemaal mee te kunnen nemen in de broeierige Zumba sferen. Of je nu jong of oud bent, ritmegevoel hebt of niet, je zult gegarandeerd moe en voldaan zijn van deze workout. Niet alleen vrouwen vinden het geweldig. Want zeg nu eerlijk: een mix van dans, muziek, lachende mensen en effectieve vetverbranding, wie kan daar nou ‘nee’ tegen zeggen?

Kom ook eens sporten bij Sportinstituut Ooms Reeshof

GRATIS dagpas >
logo-ico

© 2019 FITNESS MEDIA